CRETAN GEA

Η Κρήτη είναι η γη που γέννησε και έθρεψε τον Θεό των Θεών, τον Δία, τον προστάτη των ταξιδιωτών και της φιλοξενίας. Το έδαφος από το οποίο αναπτύχθηκε και άνθισε ένας πολιτισμός γεμάτος μυστήριο, γεμάτος με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. ένα μέρος όπου όλοι οι κάτοικοι είχαν ίσα δικαιώματα στη ζωή και τη χαρά.

Οι Κρητικοί που αγάπησαν με πάθος τον χορό και το τραγούδι και γεύτηκαν μακάρια τα πλούτη της εύφορης γης τους. Μιλάμε για τους αρχαίους κατοίκους αυτού του νησιού, τους Μινωίτες, των οποίων τα άφθαρτα γονίδια έχουν κληροδοτηθεί στους σημερινούς κατοίκους του νησιού… Αν και έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τότε και χιλιάδες επίδοξοι κατακτητές έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ιερό χώμα του. καθώς η Κρήτη κατείχε ανέκαθεν ζωτική γεωγραφική θέση, συνδέοντας τρεις ηπείρους: Ασία, Ευρώπη και Αφρική. Ένα μαγικό μυστικό, λοιπόν, ρέει από τα αρχαία χρόνια, μέσα στους αιώνες, δροσίζοντας τους ανθρώπους της γης. ένας λαός χαρούμενος, περήφανος, εύρωστος και καλλιτεχνικός, ένας λαός που καλλιέργησε κάθε είδους τέχνη.

Ελάτε μαζί μας, καθώς συνδέουμε το παρελθόν και το παρόν αυτού του νησιού, μέσα από την τέχνη, τις παραδοσιακές γεύσεις, τη μουσική και τον χορό! Ας σας γνωρίσουμε…την Ψυχή της Κρήτης!

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Επιθυμία της ομάδας Cretan Gea είναι να φέρουμε σε επαφή τους φιλοξενούμενους μας, με την κρητική φιλοξενία, τον πολιτισμό και την φύση, έτσι όπως εξελίχτηκαν μέσα στο χρόνο, από την μινωική εποχή μέχρι σήμερα.


Ελένη

Γεννήθηκα σε ένα όμορφο χωριό της Κρήτης. Γαλουχήθηκα από την παράδοση του τόπου μου και τον σκληρό τρόπο ζωής των ανθρώπων του χωριού. Στα πρώτα μου δέκα χρόνια δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα είχαμε φως με λάμπα πετρελαίου και λυχνάρι με λάδι, μαγειρεύαμε στη φωτιά με ξύλα. Έμαθα από μικρή να καλλιεργώ τη γη, να υφαίνω και να συμμετέχω ενεργά σε όλες τις οικογενειακές εργασίες. Αγαπώ την Κρήτη, τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της. Επιθυμώ να αναδείξω την παράδοση από την Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα.

Κώστας

Γεννημένος πολύ κοντά στην Μινωική Κνωσό, πέρασα το πρώτο μέρος της ζωής μου βοηθώντας τον πατέρα μου στην καλλιέργεια της γης, ενώ ταυτόχρονα θυμάμαι την μητέρα μου να μετουσιώνει τις τροφές που η γη πρόσφερε απλόχερα ακολουθώντας τις ζωντανές συνταγές που η μία γενιά μετέφερε στην άλλη από τα βάθη του χρόνου. Σαν εναλλακτικός θεραπευτής καταλαβαίνω την τεράστια σημασία της σωστής διατροφής στην διατήρηση της υγείας αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη της συνέχισης της μετάδοσης από γενιά σε γενιά αυτών των συνταγών.

Μαρία

Είμαι από μια οικογένεια άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Κρητική γη. Έχω βαθιά γνώση και εξειδικευμένες σπουδές πάνω στη καλλιέργεια της γης και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την παραδοσιακή μαγειρική, καθώς και στην ισορροπία του οικοσυστήματος όπου επιδράει ο άνθρωπος. Μου αρέσει πολύ η κρητική κουζίνα, με τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματά της, και η πλούσια παράδοση της Μινωικής Κρήτης πάντα ήταν έμπνευσή μου. Απολαμβάνω να μαγειρεύω για τους φίλους μου και να τους προσφέρω με αληθινή αγάπη την απόλαυση που χαρίζει το καλομαγειρεμένο φαγητό. Είναι μεγάλη χαρά όταν μοιράζομαι με τους ανθρώπους τις γνώσεις μου πάνω στην μαγειρική και την διατροφή του τόπου μου.

Σταμάτης

Γεννήθηκα στην Κρήτη, σ έναν ευλογημένο τόπο, με πλούσια παράδοση στον πολιτισμό, τη μουσική, το γλέντι της παρέας, το χορό, τα τραγούδια και την υπέροχη γευστική κουζίνα του. Ανατράφηκα σε οικογένεια όπου έμαθα από νωρίς να εκτιμώ την πλούσια τοπική κουζίνα, με την ισορροπία των γεύσεων και αρωμάτων, που προκύπτει από τη σοφή αξιοποίηση της αφθονίας των προϊόντων που χαρίζει η κρητική γη και επιτρέπει στους κατοίκους της μια δυναμική συμβίωση με το φυσικό περιβάλλον τους από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα. Επιθυμία μου είναι να αναδείξω την σπάνια αισθητική αρμονία της Μινωικής κουλτούρας και μαγειρικής. Επιθυμία μου είναι να αναδείξω την σπάνια αισθητική αρμονία της Μινωικής κουλτούρας και μαγειρικής.

Μαριάντα

Είμαι γυμνάστρια, μεγάλωσα με έντονα ερεθίσματα από την παράδοσης της Κρήτης. Αγαπώ τη φύση. Απολαμβάνω την αναζωογονητική δροσιά της θάλασσας, καθώς και την πεζοπορία στα μονοπάτια τον βουνών, δραστηριότητες που με επανασυνδέουν με την δύναμη της μάνας γης. Μετά απ όλα αυτά, το καλό φαγητό έρχεται να ολοκληρώσει την απόλαυση και την χαρά της ζωής.

Έλλη

Εκτιμώ την ομορφιά της Κρήτης με τις έντονες εναλλαγές του περιβάλλοντος και αγαπώ τον τρόπο ζωής των κατοίκων, έτσι όπως διαμορφώθηκε στο βάθος του χρόνου με την αρμονική συμβίωση τους με τον τόπο που ζουν. Η μαγειρική για μένα είναι ένα πεδίο εξερεύνησης, πειραματισμού νέων συνδυασμών και εντέλει τέχνη με σκοπό την τέρψη του ουρανίσκου.